колеги прецака ми се вентилатора в купето. прочетох темата за справяне с проблема, помогна но за 5 минути. всъщност аз смених единия транзистор, но след 5 минути работа изгоряха и двата. в на4алото не духаше парното, смених едната джаджа, изгоряха и двете. сега духа парното на мах(4), дори и без включен контакт, че сега сам го разглобил тотално и утре ще ходя за нови транзистори. някои да има идея от какжо може да горят. мерси предварително...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Вентилатора на купето
Collapse
X
-
колеги проблема остава. два пъти сменях транзисторите, постоянно горят. никои ли не може да удари едно рамо със съвет, защо може да горят. ето за тва става на въпрос... http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=38065
проблема е там , 4е не искам да купя от морга този регулатор и да изгори след 5 минути и проблема да си остане. моля помогнете....
-
Възможно е да пегряват. Аз ги смених с транзистори с малко завишени параметри. (това не е толкова важно). След като изкъртих оригиналните нитчета, които натискат транзисторите посредством пластинката към радиатора и смених транзисторите, разспробих 2 малки отвора 2,5 мм. в основата и хванах пластината с винтове. Термо-пастата е задължителна. Оригиналните отвори на транзисторите (които са за закрепване остават неизползвани. Има и едно елементче в самия радиатор (с две крачета, вероятно някякъв температурен датчик), които се запояват за платката, виж да не са разпоени. Друго не се сещам.166 2,4 jtd 2003
156 2,4 jtd 1999
145 1,6 TS 1997
Comment
-
Първоначално публикувано от herito_e Покажи съобщениеколеги проблема остава. два пъти сменях транзисторите, постоянно горят. никои ли не може да удари едно рамо със съвет, защо може да горят. ето за тва става на въпрос... http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=38065
проблема е там , 4е не искам да купя от морга този регулатор и да изгори след 5 минути и проблема да си остане. моля помогнете....
088******* Краси
Проблема не е само до транзисторите!!!
mod edit:Ами реклама е !Last edited by fiore; d.m.y г., 16:03.0888515205
Comment
-
да колега, прегряват. и термо пастата и плътното прилепване към радиатор4ето са задалжителни. аз са6то разпробих оригиналните нит4ета и сега захващам планката с 2 бол4ета( за размер ще излажа, но са супер малки), но продължават да горят. и аз си мислех да взема транзистори с по зави6ени стоиности, но не съм сигурен какви ми продадоха в магазина. уж бяха като оригиналните, но взех тези... irfz44n, r 737p, 99 q4. и ми направи впе4атление, 4е старите бяха май 70 амперови, а тия не ги знам колко са. колкото до колегата с "рекламата", моля за ЛС с телефона на 4овека които знае как да си оправя проблема. много благодаря предварително.Last edited by търтей; d.m.y г., 12:53.
Comment
-
Ако искаш по-мощни си вземи IRL1404 (160A) , но не вярвам това да ти реши проблема. За да не греят, много важно условие е , импулса да е стръмен. Провери с осцилископ.
Имаш ли достъп до чарколяците преди MOSFET-a ?
Ако да - щракни една снимка.
ПП: Почисти си каналите на колектора на ротора от четковият прах.
Comment
-
колега мерси за съвета. и аз си мисля , 4е ще избуша нещо друго ако сложа по мощни транзистори. просто не е нормално да греят толкова много ми се струва. колкото до стръмния сигнал и осцилоскопа, мисля , 4е нямам 4овек които да ми я свърши тая работа. прахта в колектора ще я изчистя, но моля те поясни каде са чарколяците преди MOSFET-a, да ти ги щракна и да дадеш акъл кво да правя, 4е сега като дам на контакт ми се включва и перката на радиятора за охлаждане на мотора, взе да ми мига и лампата с дюзата на талото, лоша работа и много ме е страх да не е изпищяла о6те и някоя друга електроника. мерси предварително...
---------- Post added at 13:56 ---------- Previous post was at 13:46 ----------
и се извинявам искренно за начина по който изглеждат два от постовете ми, с тия червени уголемени букви. получих мисля забележка от модовете, но и аз току що видях, че е така. сигурно съм натиснал нещо без да искам, дори и не знам как става това по принцип. още веднъж хиляди извинения на модовете и колегите във форума .
Comment
-
Колега, ако нямаш опит с ремонт на електроника, по-добре си намери някой дето знае какво прави. Ще си спестиш време, нерви и може би пари.
За 5-ти път поне ще кажа - електрониката преди транзисторите в този регулатор не дефектира(или мн.рядко). Не ти трябват и по-мощни транзистори. Трябва да са качествени и да отговарят на параметрите си....и перфектен монтаж към радиатора.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщениеКолега, ако нямаш опит с ремонт на електроника, по-добре си намери някой дето знае какво прави. Ще си спестиш време, нерви и може би пари.
За 5-ти път поне ще кажа - електрониката преди транзисторите в този регулатор не дефектира(или мн.рядко). Не ти трябват и по-мощни транзистори. Трябва да са качествени и да отговарят на параметрите си....и перфектен монтаж към радиатора.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщениеКолега, ако нямаш опит с ремонт на електроника, по-добре си намери някой дето знае какво прави.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
Comment